Behandlingar

Vad är och vad kan behandlas med ZONTERAPI?


Zonterapi/ reflexologi stimulerar kroppen att läka sig själv. När en obalans uppstår i ett organ eller någon annan del av kroppen blir motsvarande område på fötterna känsligt för tryck. Vid zonterapi stimuleras området med massage och tryck för att återställa balansen. En zonterapibehandling kan användas både till att lokalisera och åtgärda problem och fungerar lika bra på kroniska som akuta besvär. Det är också en fin metod för att hålla sig frisk och som en förebyggande behandling. I Norden kallas behandlingsformen zonterapi men i större delen av världen reflexologi och är en av världens äldsta läkekonster. Vanligtvis ges behandlingen på fötterna men man kan även välja att behandla ansiktet, händerna, öronen eller en kombination av dessa. Ansiktsbehandlingen är gudomligt skön och ger en naturlig ansiktslyft! Man kan behandla hela kroppen med zonterapi. Allt från huvudvärk, migrän, matsmältningsproblem till smärtproblematik i rygg, nacke, muskler och leder. Zonterapi är även bra som ett skydd mot stress och kan hjälpa vid ofrivillig barnlöshet. Det är även en bra utrensningsmetod.

Zonterapins ursprung.


Former av zonterapi har utövats av bland annat Nordamerikas ursprungsbefolkning. Systemet sammanfattades under tidigt 1900-tal av den amerikanske läkaren William Fitzgerald och den samtida fysiologen Henry Head som bland annat utformade noggranna kartor över reflexpunkter och zoner. I Europa är Inge Dougan och Hanne Marquart förgrundsfigurer. Hur gammal behandlingsformen är eller var den härstammar ifrån kan man inte säga säkert, men man vet att redan de gamla Egyptierna använde metoden.

Vad är och vad kan behandlas med HOT STONE MASSAGE?


En perfekt behandling för dig som vill varva ned och återhämta dig både kroppsligt och själsligt från vår stressiga vardag!
I en hotstone massage behandling masserar terapeuten både med händerna och varma stenar. Genom lugna rörelser och strykrörelser bearbetas musklerna och genom värmen från stenarna fördjupas massagen och blockeringar frigörs och spända muskler slappnar av. Blod- och lymfcirkulationen ökar och cellförnyelse stimuleras. En djupt avslappnande massage som minskar stress och är utrensande. Efter behandlingen känns dina muskler smidiga och huden är lenare. En totalt avslappnande antistressbehandling!